Sistem suhe izgradnje

Suhom izgradnjom s Knauf-sistemima postiže se financijska, vremenska i površinska ušteda, a dobiva odlična zvučna i toplinska izolacija te znatna ušteda težine i suhi postupak bez vlage prilikom izgradnje. Obzirom na zaštitu okoliša i zdravlje, gips je građevinski materijal budućnosti koji zahvaljujući najnovijim inovacijama nudi i potpuno nove mogućnosti kreativnog oblikovanja Vašeg prostora. Svejedno da li se radi o novogradnji, adaptaciji ili sanaciji, uređenju potkrovlja, vlažnih prostora i podruma, poslovnih prostora, s Knauf-sistemima možete ostvariti sve Vaše želje.

Ovisno o namjeni, postoji više vrsta gips ploča standardne bijele ploče za suhe prostorije, za vlažne prostorije postoje zelene ploče čija je jezgra posebno impregnirana kako bi upijala vlagu (njihova primjena je u kuhinjama, kupaonicama te kao podloga prije postavljanja keramičkih pločica), vatrootporne ploče i ploče otporne na vlagu i vatru.

Sistemi suhe izgradnje daju više nego što koštaju

Pregradni zidovi – pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju i štite u slučaju požara. U među prostoru ispunjenom mineralnom vunom vrlo jednostavno se izvode sve vrste instalacija koje učinkovito možemo mjenjati po potrebi. Primjenom pregradnih zidova ne postoje ograničenja kod projektiranja tlocrta, možemo ih postaviti na svako proizvoljno mjesto, a prema potrebi i bez teškoća demontirati. Temperatura površine zida se vrlo brzo prilagodi temperaturi zraka u prostoriji.

Spušteni stropovi – pružaju također odličnu zvučnu i toplinsku izolaciju koja se dodatno povećava zračnim prostorom između postojećeg stropa i gips-stropa. Idealno rješenje kada želimo umanjiti visinu prostora ili sakriti instalacijske vodove, i jednostavno poboljšati zvučnu i toplinsku izolaciju ukupne međukatne konstrukcije.Mogućnost ugradnje vrlo efektne rasvjete kao i klimatizacije.

Zidne obloge – postoje dvije vrste zidnih obloga; tzv. suha žbuka (gipsane ploče se lijepe neposredno na masivan zid. Druga vrsta zidne obloge je s metalnom potkonstrukcijom i primjenjuje se za poboljšavanje toplinske i zvučne zaštite postojećih zidova. Pored učinka dobivanja potpuno ravne površine ovaj sistem zidne obloge omogućuje provođenje instalacijskih vodova u međuprostoru do željenog mjesta.

Pošaljite nam poruku

Obratite nam se s povjerenjem!

Telefon

mob1: 091 2070 208
mob2: 099 2070 208
tel : 052 222 152

e-mail

iggyps.pula@gmail.com

Adresa

Šibenska ulica 2b
52100 Pula, Hrvatska

Suglasnost za korištenje podataka: