Prednosti suhe gradnje.

Suha montažna izgradnja s Knauf sustavima pruža niz prednosti. Posebice na mjestima gdje je moguća pojava statičkih problema, suha izgradnja s Knauf sustavima pravi je spas. Male debljine i težine Knauf pregradnih zidova omogućuju jednostavnu izradu i montažu. Pored toga nije potrebno štemanje odnosno naknadno razbijanje zidova za polaganje instalacijskih vodova, budući da se sve žice i cijevi polažu za vrijeme izgradnje u šupljinu zida ili stropa gdje ostaju nevidljive. Ovakvim radom osigurana je čistoća i ne postoji problematičan građevinski otpad. Zbog suhog postupka izrade sve se površine mogu obrađivati bez daljnjeg čekanja, a znamo: vrijeme je novac – to vrijedi naročito kod građevinskih radova. Osim toga, gips je pouzdan građevinski materijal kojime svaka izgradnja postaje pravi užitak, a dokazano poboljšava I udobnost stanovanja.

Suha montažna izgradnja je univerzalno primjenjiv postupak građenja, od podruma do krova, od poda do stropa, kod novogradnje, te kod adaptacija i pregrađivanja. Međutim, individualno oblikovane zidne i stropne površine kuće ili stana “samo” su vidljive strane vašeg postupka. Ono što se ne vidi, ali što je za stanovnike odnosno, korisnike prostora još važnije, jest stručna i pouzdana izvedba, maksimalna udobnost i minimalno statičko opterećenje, provjerena zaštita od buke, ispitana i certificirana zaštita od požara i izvanredna toplinska zaštita. Sve to ostvaruje se na jednostavan i siguran način zahvaljujući promišljenim Knauf sustavima suhomontažne izgradnje. Jedino se vrhunskom kvalitetom i pouzdanošću sustava može osigurati dugotrajna udobnost stanovanja s reguliranom mikroklimom prostorija i umjerenom vlagom u zraku.

TEHNIKA UČVRŠČIVANJA:

Konzolni tereti koji ne premašuju 40 kg / m duljine stijene možemo ovjesiti na bilo kojem dijelu zida. Preporuča se uporaba specijalnih metalnih ili PVC tipli koje moraju biti u najmanjem međusobnom razmaku 25 cm.(npr. viseći kuh. elementi)

Plastična tipla – od 25 do 40 kg nosivosti konzolnog tereta
Metalna tipla – od 30 do 50 kg nosivosti konzolnog tereta
Stropni tereti: Kod debljine stropa od 12,5 mm na svakih 40 cm opterećenje ne smije biti veće od 30 N/m2 (cca. 3 kg ). Terete težine do 200 N/m2 (cca. 20 kg ) moramo učvrstiti za stropnu potkonstrukciju ako pojedina mjesta ne opterećuju strop s više od 10 kg.

Pošaljite nam poruku

Obratite nam se s povjerenjem!

Telefon

mob1: 091 2070 208
mob2: 099 2070 208
tel : 052 222 152

e-mail

iggyps.pula@gmail.com

Adresa

Šibenska ulica 2b
52100 Pula, Hrvatska

Suglasnost za korištenje podataka: